Spelscenarion

Capture the flag :
Den mest populära och mest spridda spelformen. Den spelas praktisk taget över hela världen. Spelarna delas in i två lag. Varje lag har varsin hemmabas som också fungerar som startposition. För att vinna måste man hämta andra lagets flagga och föra den till sin egen hemmabas.

Protect the Captain:
Spelarna delas in i två lag. Lagen utser varsin lagkapten som får en väst att bära. Vanligtvis den som är äldst och behöver all hjälp han kan få. För att vinna måste man “leverera” sin kapten till motståndarnas hemma- bas utan att få honom
markerad (träffad).

Down but not out:

Spelarna delas in i två lag. Spelformen är i stort sett densamma som Capture the flag. Men istället för att utgå ur spelet när man blivit träffad så sätter sig spelaren ner och trär en röd strumpa över pipan. För att återvända till spelet måste en medspelare ta av strumpan. Spelaren är nu fri att deltaga igen. För att vinna måste man hämta andra lagets flagga och föra den till sin egen hemmabas.

Last man standing:
Spelarna delas in i två lag. Inget flaggspel ingår. Varje lag utgår ifrån sin hemmabas. Reglerna är enkla: Flest spelare kvar vinner. Tids- begränsat.

Bunny Hunt:
Denna avancerade spelform har äntligen hittat till Sverige. Spelarna delas in två lag, det vill säga han/hon som ska gifta sig/fyller år eller dylikt får en kanindräkt att bära under spelets gång. Reglerna är enkla: Försök att träffa kaninuslingen så mycket ni kan under så kort tid som möjligt.