FAQ

Vad händer när vi kommer till Camp Emma?
Först blir ni välkomnade av er instruktör. Sen byter ni om och tar på er de kläder ni blivit tilldelade. Efter det följer en säkerhet och regelgenomgång. Masker och markörer delas ut och två lag ska utses. Matchstart!

Vad ska jag ha på mig när jag spelar paintball?
På Camp Emma finns camouflageoveraller att låna. Oftast blir det så varmt att det räcker med t-shirt och shorts under. För att undvika färg i håret rekommenderar vi keps eller dylikt.

Gör det ont att bli träffad?
En mängd faktorer avgör om det gör ont eller inte. Avstånd, klädval, var på kroppen kulan träffar osv. I absolut värsta fall kan det bli ett blåmärke. Den vanligaste skadan är annars stukade fotleder och anklar. Se till att mjuka upp innan matchstart.

Hur många bollar skjuter man upp på ett spel?
Det varierar beroende på hur länge du blir kvar i spelet och hur skjutglad du är. I 2timmarspaketet ingår 200 bollar och dessa brukar vanligtvis inte räcka utan att man kanske behöver 100-200 bollar till.

Hur länge pågår en match?
En match brukar hålla på i 10-20 minuter beroende på hur många spelare det är i varje lag.

Hur många kan vi vara i ett lag?
Vi har ingen maxgräns eftersom arenan är ganska stor. Är ni fler än 30 spelare så delar vi upp er i lag och spelar turnering. Minimiantalet är dock 6 st på grund av den stora spelplanen.

Hur gammal måste man vara för att spela paintball?
För att hyra utrustning skall man vara minst 18 år. Är man yngre måste man ha med sig målsman som tar ansvar för de spelande. Intyg från föräldrar accepteras.Någon övre gräns existerar inte.

Är paintball miljövänligt?
Ja, markörerna drivs på luft eller kolsyra. Bollen innehåller en vattenlöslig gelé som är 100% nedbrytningsbar. Du kan alltså äta bollen men det smakar S--T